erkekler üzerine ince tüyolar #3


çaresiz kaldıklarında belli etmemeye çalışırlar.. 

aslında daha çok belli ederler ya neyse.. başaramadıkları bir iş daima vardır ve olacaktır da. kusursuz olmaları beklenemez ama yine de bunun düşünülmesini bile istemezler. bunun sebebi nedir halen araştırılmakta. bulunursa haberdar ederim.

gelelim iş bu ahvalden mütevellit oluşan garip huylara. erkek denen ırk-ı garip hiç bir daim kendine toz kondurulmasını sevmez. yukarıda da dediğim gibi hep işlerini kusursuz yaptıklarını düşünürler. çaresiz kaldıklarında da ise hep gizlemeye çalışırlar ama bu yüzlerinde okunur. kaçamak bakışlar, laf değiştirmeler filan! yahu herkes anladı beceremediğini, çaresiz kaldığını kasma işte.. söyle gitsin yapamadım diye, ne kasıyosun?!?

böyle anlarda üstlerine gitmemek gerekir ama. malum onlar hazmedemeyen taraftır hep.. 
hazmeden ise her zaman baskın olmaya çalışandır! kimi kastettiğim anlaşıldı sanırım? *

* 1 peşin 3 taksit edit: evet sizden bahsediyorum efendim. bakmayın öle..


foto by: meren

8 fikre tercüman olmuş:

malumafatrus dedi ki...

Erkeklerin lider olma, koruyup kollama babalık yapma meftumları bu etkilere sebep oluyor bence ama en nihayetinde aslında insandan insana da değişiyor bu haller. Bazıları hatalarını gizlemek için kendilerini acyaip şekilde kasıyor ve hata yaptıklarında saldırganlaşıyor; bazıları da daha en baştan hatalarını kabul ederek, karşı tarafa söyleyecek laf bıraktırmıyor.

hypnos dedi ki...

mükemmel olma hissi iki tarafta da çok bence. ''ben daha iyiyim''i kanıtlama çabasından çıkıyor ya tüm sorun. tahammülsüzlük ve kıskançlık olmasın sakın işin içinde=)

stuven dedi ki...

alla allah bu bahsi geçen erkekler benim çevremde niye yok:P

nedir bu durum yahu rahat olsun her iki tarafta.

FKH dedi ki...

@ malumatafrus

sanırım bu konuda haklısın. erkek hep bir koruma kollama politikasında.. ve bunu yaparken de bazı şeyleri sanırım erteliyor! bu gerçekten de can sıkıcı..

FKH dedi ki...

@ hypnos

kesinlikle var kıskançlık ve tahammülsüzlük :) ama kimseye çaktırmama durumu da var tabiki..

FKH dedi ki...

@ stuven

vardır vardır da sen dikkat etmiyosundur :) ama rahatız yaa -en azıından ben- gerisini bilmiyorum tabiki..

Bengisu dedi ki...

Tam da Engellenme- Saldırganlık gibi. Klasik örnek; İşte patrona kızar gelir karısına bağırır. Ne suçu var kadının di mi? İşini sen yapamamışsın =)

FKH dedi ki...

@ Bengisu

genel kural budur ama :) eve eşine söz geçiremeyen patron çalışanına bağırır :) çekilmez bi işkende başka bişey değil..!

Yorum Gönder

hani duşa girersin de su ısınana kadar geçen süre içinde yaşadığın üşüme vardır ya?

hahh işte o anlarda aklına takılan bir yorum olsun..