bir ayakkabının başına gelenler


istanbul'da bir sokak.. 

olması gerekenlerin bir hiyerarşisi var karşınızda. ayakkabıyı boyatan hanımefendiyi şuan görmüyorsunuz. kendisi; amcamızın yanındaki yüksek taburede kısa eteğinin verdiği dikkat çekiciliğin keyfini süren, elinde deri evrak çantası ve şık takımı içinde bir holding çalışanı. o an ki tek amacı yüzlerce lira verdiği ayakkabısının parlaması. bu amacına da ulaşmışa benziyor..

gelelim amcamıza. aslında onun da tek derdi o ayakkabının parlaması. yoksa alacağı en fazla beş lirayı filan düşünmüyor bile. çünkü hiç yapmamış böyle bir şey, düşünmemiş parayı. tek derdi memnun etmek müşterisini ki bir daha gelsin ayakkabı boyatmaya..

bir de ayakkabı var tabi bu fotoğrafta. bu hikayenin baş aktörü olduğundan habersiz üzerindeki yükü kaldırmaya çalışıyor. kadının istediği her zaman temiz ve parlak olması, amcamızın ise geçerken uğramasına olan hasreti!

şimdi sormak lazım. elindeki boya lekesi hiçbir zaman silinmeyen amcamız mı asıl kahraman, yoksa yüzündeki makyajı silmek için verdiği kremin parasıyla on kere ayakkabı boyatabilecek hanımefendi mi? 

13 fikre tercüman olmuş:

hypnos dedi ki...

bence hanımefendi ruhunu rahatlatıyor böyle. öğle yemeğinde diğer arkadaşlarına nasıl da içi burkulurmuş gibi anlatıcaktır dışarda ayakkabı boyattığını.

FKH dedi ki...

@hypnos

valla bilemicem ama sanırım dediğin gibi yapacak. mutlu olur mu bilmem.benim derdim amcamızın ahvali ama işte..

stuven dedi ki...

şu yaşıma geldim kendi ayakkabımı kendim parlattım. başkasının ayakkabısını da parlattım:)

FKH dedi ki...

@stuven

sözüm zaten sana değil merak etme :] hatta sözüm kimseye değil..
ben sadece böyle bir anı fotoğraflamaktan rahatsız oldum. düşündüğüm tek şey o amcaydı. acabalar hala aklımda..

ama kadın!

McD dedi ki...

olm Allahsızlık yapma lan!!

FKH dedi ki...

@McD

ben değil onu yapan bro, ayakkabı..

imroz dedi ki...

Kadın; belki bu hiyerarşinin getirmiş olduğu hazdan zevk alıyordur...
ama
Adam; bence coktan bunları aşmıştır ....
kahramanlık buysa eğer...

çinnn dedi ki...

niye herkes kadına potansiyel züppe muamelesi yapmış anlamadım. belki kadın amcaya yardım etmek istemiştir, ama sadaka verir gibi olmamak için o kısacık eteğine rağmen amcanın tezgahına gitmiş ve ayakkabısını boyatmıştır. karşılığında da 20 lira verip, amcaya sıcacık bir gülümseme bırakarak oradan ayrılmıştır. olamaz mı?

FKH dedi ki...

@zehra16

şahsen adama ya da kadına bir yakınlık olayı değil benimki.. sadece olayın vehametini göstermek istedim. yoksa hiyerarşi olduğu gibi devam ediyor ona kimsenin şüphesi yok!

FKH dedi ki...

@çinnn

kadınla bi alıp veremediğim yok! yukarıda da dediğim gibi olayın vehametini göstermek istedim. ha kadın senin dediklerini yapmadı onu söyliyim. ayakkabının işi bittikten sonra kulaklıkla konuştuğu telefonuna devam edip adama 5 tl uzattı ve gitti. o gülüş yoktu senin anlıcan..

Hipomani dedi ki...

sizleri bilemeyeceğim ama benim için kahraman elindeki boya lekesi hiçbir zaman silinmeyen o amca

FKH dedi ki...

@özlem

işte birisi daha kahramanını buldu. aslına bakarsan bende bu amca diyorum ama şimdi tutup o kadını da kötülemek yakışmaz bize.. varsın o da kendinin kahramanı olsun. amcam zaten belli etmiş ahvalini..

Hipomani dedi ki...

bizim gibi insanlar için yargılamak, kınamak, kötülemek uzak şeyler zaten ;)ve ben sizin yazınızda o bayanı yargılamaktan çok farklı şeylerden bahsettiğinizin farkındayım
dediğiniz gibi herkes kendince kahraman zaten biraz, bırakalım öle olsun ama gerçek kahramanımı dile getirirken de bazı insanlar diğer tarafı kötülediğimi düşünecek diye kaygı duymuyorum
zira kim ne derse desin umursamıyorum
çok uzattım sanırım
sevgiler ...

Yorum Gönder

hani duşa girersin de su ısınana kadar geçen süre içinde yaşadığın üşüme vardır ya?

hahh işte o anlarda aklına takılan bir yorum olsun..