manzara mitolojisi ve bazı mısmıllıklar..

.

manzara.. çoğu zaman karşınızda olduğunu bile farketmediğiniz tabiat birlikteliği. sizi aslında siz yapan çekimser oylarınız. başkasına tek kelime edemediğiniz ama kendinize sayıp sövdüğünüz bütün yalnızlıklarınız. sürekli izlediğiniz dizinin o hafta yayınlamaması manzara. peki elde etmek için böyle güzel görüntüleri, ne yapar insanoğlu? neyden feragat eder, neyden eksik kalır hayatında.. amerikan filmelerindeki sorgu sahnelerini andıran bu girişten sonra; hallstatt ve benzeri güzelliklere sahip bütün coğrafyaların ekseni etrafında dönen ve döndüğüyle kalmayıp döndüren yüksek irtifa, belkilerin olmadığı masal dünyalarına açılıyordu..


hallstatt da işte tam bu konuda ihtisasını yapmıştı. yükseklerine çıktıkça size eteklerini açan o muhteşem kadın portresi, gençliğinde çıplak fotoğrafı ranzanın görünün yüzüne asılmış o sarışın kadın, beyazlığı alpler'den gelen.. yeşilse yeşil, kahveyse kahve.. yüzbinyıl daha beklenecek kadar güzel şehir. zaten hiç kimsesi yokmuş gibi davranıyordu biz bizeyken. kimin hakkını savunmuştuk ki gayrı ortamlarda. bu sırf güzel olduğu için, çağırdığı için yaşanmıştı ve kimseden çok değildi günahı. bize yoldaş olan uzakdoğulu keşişler dahil. 


onlar, kitaplıklarda hep orta rafta dururdu. çünkü okunmuş kitaplar kitaplıkların ya sol ya da sağ tarafında olurdu, oraya koymak kolay geldiğinden olsa gerek..



..week 17 is over!

0 fikre tercüman olmuş:

Yorum Gönder

hani duşa girersin de su ısınana kadar geçen süre içinde yaşadığın üşüme vardır ya?

hahh işte o anlarda aklına takılan bir yorum olsun..