son bir defa daha sahneye çağrılacak ilk kişi



kimi anlarda denemekte fayda var diyorsanız, işte orada bir hata yapacaksınız demektir! nerden mi biliyorum? deniyorum çünkü..

neyi denediğim, neyi yanlış yaptığım konusunda hiç bir fikrim yok! tek bildiğim denediğim. hemde her seferinde.. her defasında.. olmayacaksa olmasın artıkların başrolundeyim. kendim yazıp kendim oynuyorum bütün oyunu. sahne perdesi hep benim üzerine kapanıyor, ben selamlıyorum bütün seyirciyi! alkışlar hep benim için..

sonuç?

düşünmedim ki. yaptığımdan o kadar mutluydum, o kadar sevindiriyordu ki beni sonucunu düşünmek bile istemedim. hala da öle.. ne gereği var ki diyorum, olmasa da olur artık bundan sonraların bütün repliklerini ezberlemiş gibiyim. çıksam sahneye hepsini oynarım. tek kelime unutmam hemde. hepsini bir çırpıda oynarım.. oynadım da! nerde, ne zaman bilmiyorum. ama oynadım!

yalan..

söyledim! kendim dahil bir kişiye daha söyledim. bütün bu oyunları oynayana yani.. utanıyor muyum? güldürmeyin allah aşkına, nerde bende o yüz! kimden utanacakmışım ki hem? kim beni ayıplıcakmış? kim kin kusacak suratıma o mu? 

o? 

biliyorum.. hala eskisi gibi bakıyorum ona. hep bir kere daha o olsa diyorum karşımdaki, hep ayakta alkışlanacak bu sefer ben olmayayım diyorum! nerde beni dinleyen ki.. üşüyorum bu arada. çok hemde, titriyorum lan hatta. gözlerimi kapatınca da ısınamıyorum. illa görmem lazım onu.. biri dürtse de açsam gözlerimi diyorum..

oyun biter..

perde kapanıyor yavaş yavaş, alkışlar eşliğinde.. son bir kez sahneye çağrılıyorum.. bir kere de daha çıkmam lazımmış gibi bakıyorum sağa sola. yüzümde şimdiye kadar görmediğim bir gülümseme. nasıl olur da yaparım diyorum bunu. yapamıyorum...

8 fikre tercüman olmuş:

hypnos dedi ki...

vuuu. kesinlikle jöle kıvamında olmuş=) kayıveriyor böyle. kendine ya da kendineymiş gibi yazıları okumak daha cazip geliyor bana. bunda da ona kapılıp favorim diyorum.

stuven dedi ki...

müthiş bir yazıydı.

''kimi anlarda denemekte fayda var diyorsanız...'' aklımda soru işareti kalacağına denerim daha iyi. yaşayarak görmek farklı oluyor...

FKH dedi ki...

@ hypnos

sanırım bende aynı fikirdeyim. birisi eğer kendini anlatırken seçtiği tarz genel içerikli ise bende diyorum; "bu yazı beni anlatmış"..
çok teşekkürler, daha nice jöle kıvamlarına :}

FKH dedi ki...

@ stuven

teşekkürler stuven.

aslına bakarsan tam da senin dediğin gibi yapıyorum. yani; deniyorum.. ne olacakmış, sebebi neymiş hiç düşünmeden, hiç idrak etmeden belki de. sonucunda ne olursa olsunlardayım yani. ha iyi bir şey mi bu? sanırım cevabı yok. olsa yine seçer miydim? evet kesinlikle seçerdim!

çinnn dedi ki...

öbürlerine isteyerek yorum yapmadım, buna istesem de yapamıyorum. bilemedim...

FKH dedi ki...

@ çinnn

yapmasan da burada olduğunu bilmek güzel.. aslında yazarken bende bilemedim..

Adsız dedi ki...

alakasız olabilir belki ama renklere takıldım çok metin rengi ya da fon da değişiklik yapma şansınız var mı? gözümü aldı okuyamadım:)

FKH dedi ki...

@ Adsız

yoo aslında alakasız olmadı. şahsen renkler konusunda yardım alabilirim birinden. html tabancı bir sistemi var bu blog olayının. iyi anlayan birinden yardım alıp yapabilirim sanırım. ama hangi renk daha iyi olur bilmiyorum varsa bir teklifiniz değerlendirebilirim..

sağolun ayrıca, iyi oluyor böyle düşünceler..

Yorum Gönder

hani duşa girersin de su ısınana kadar geçen süre içinde yaşadığın üşüme vardır ya?

hahh işte o anlarda aklına takılan bir yorum olsun..